MUSIK: LADY GAGA FEAT. R. KELLY – DO WHAT U WANT

ARTPOP lurar runt hörnet och tills dess kan vi njuta av nya singeln.

music-lady-gaga-new-single-with-r-kelly-cover-art-do-what-you-want

LADY GAGA FEAT. R. KELLY DO WHAT U WANT (Interscope Records, singel) @@@@

Singeln Applause var sannerligen en effektiv, om än lite väl typisk Gaga-dänga, med dess hamrande synthar och korta livslängd, där Empire of the Sun-remixen lyfte låten några nödvändiga snäpp. Ana då överraskningen då hon med nya singeln Do what U want, tar en, om ändå liten, men ändå en svängom åt ett annat håll.  Med ett långsammare BPM än föregångaren, bygger hon suggestivt upp också här en ganska typisk Gaga-dänga, men här har hon samtidigt ett flörtande öga mot R&B-scenens tyngre beats, smittsamma swag och effektiva “do what u want”-hook. Ja, och R. Kelly, uppenbart inspirerad, hjälper till. Sen har drar hon upp det hela en extra växel, tack vare att väva in glimrande, snärtiga 80-talspopvibbar. Detta kontra textens sorgsna frigörelsetema, där hjältinnan gör allt för att försvara sitt hjärta och själ, för att inte släppa garden och istället väljer att hänge sig till lusten, är lika mycket en känga åt Gagas kritiker. Hur som haver, Speedos poplycka är total.

Tagged , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: