ALBUM: VERONICA MAGGIO – HANDEN I FICKAN FAST JAG BRYR MIG

Briljant albumtitel och snyggt paket, men innehållet lever inte upp till det första intrycket.

veronica-maggio-handen-i-fickan-785x785

VERONICA MAGGIO HANDEN I FICKAN FAST JAG BRYR MIG (Universal) @@

Jag försöker desperat förstå storheten med Handen I Fickan Fast Jag Bryr Mig. Jo, det är gedigen pop förankrad i låtsnickeritraditionen, det är stabilt och tryggt. Sedan är Maggios uttryck distinkt, precist och charmerande, texterna ärliga. Men varför fastnar då inte detta, när förutsättningarna är dom allra bästa? Jag tror att det handlar om att allt är lite för allmängiltigt och när det bestämts att köra i mellanfåran, måste låtarna vara exceptionella, och likt överskattade Satan I Gatan, faller övervägande delen av albumets låtar i glömska efter bara några lyssningar. Visst, en eloge till Maggio, som ändå behåller sitt svala, men ärliga uttryck, där integritet och öppenhet möts i en intressant kollision och när det bränner till i albumets tre enda fantastiska spår; Bas gillar hörn, I min bil och Låtsas som det regnar, blir det plötsligt väldigt tydligt vad det borde ha handlat om från första början.

Tagged ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: