MUSIK: TUOMO – KEEP LOOKING UP

Den finska soulscenen äger just nu.

tuomok

TUOMO KEEP LOOKING UP (Sony, singel) @@@@

Vad är det som händer där borta i mitt östra hemland egentligen? Soulscenen blomstrar som den inte gjort i Sverige på väldigt länge. Det är Humus egensläppta jazziga souldiamanter, sen har vi Soul Valpios stabila fjolårsalbum Metsän Keskellä, med ett av senaste årens bästa låtar alla kategorier, Lintuparvi. Och tidigare i år, släpptes den läckra soulfunkjointen XTRM med gruppkonstellation TIP, där T står för Tuomo, med efternamnet Prättälä som  nu i sin tur släpper solosingeln Keep looking up. Det är elegant, varm och übersnygg soulfunk med de bästa elementen av 90-talsfunk och 10-talssoul integrerat i en modern fusion. Finsk soullycka!

Tagged , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: