ALBUM: RAHEEM DEVAUGHN – A PLACE CALLED LOVELAND

En av mina R&B-favoriter lyckas leverera ett snyggt och elegant soulalbum.

Raheem-Devaughn-A-Place-Called-Loveland

RAHEEM DEVAUGHN A PLACE CALLED LOVELAND (Mass Appeal Entertainment) @@@@

När en ny generation av begåvade R&B-artister kliver in på scenen, förnyar och tar över, är det upp till bevis för det mer rutinerade gardet och kraven på starkt material betydligt högre. Halvvägs in i september har redan tre soulveteraner släppt varsin platta med varierad kvalité. Jaheims Appreciation Day är alldeles för smörig och helt utan den ghettosjäl som färgade hans lysande debut en gång i tiden, medan Jonn Legends Love In The Future är alldeles för lång, sömnig och i ett enda röstläge (Made to love det lysande undantaget). Då kommer det som en lättnads suck att den käre Raheem Devaughn med sitt fjärde album, A Place Called Loveland lyckas leverera ett klassiskt R&B-album, som ändå är varsamt modernt.

Devaughn är oförställd och obotligt romantisk, utan att skämmas. Han har gått all-in för att leverera ett album där han hyllar kärleken. Något som skulle kunna bli olidligt och ren, skär trams, blir istället i händerna på Raheem snygg och elegant R&B, där han tjusigt balanserar på rätt sida av slisk. Det tack vare att varje spår är genomarbetat och i grunden suveräna, gedigna soulhantverk, Hans komponerande på Loveland är i sitt esse och även om det genom första lyssningarna känns aningen balladtung, känns midtempoinramingen i slutändan fullkomlig. Som Pink cruch velvet, så snygg, snygg, snygg! Och singeln Ridiculous, lika läcker den. Men med det sagt, är det ändå första singeln, den magnifika Love connection, som ställer sig som albumets utropstecken och flaggskepp.

Tagged , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: