MUSIK: DALEY – BROKEN

Ännu en talangfull britt att hålla ögonen öppna för.

Daley+PNG

DALEY BROKEN (singel) @@@@

23-åriga Manchestergrabben Gareth Daley kunde höras på Gorillaz singel Doncamatic från 2010, han har släppt två EP:n under 2012 och senare i år väntar debutalbumet Days & Nights. Den första singeln från det kommande albumet är Broken och det blir allt tydligare hur mycket 90-talets triphopscen har influerat våra nutida soul och R&B-stjärnor, då först och främst artister från de brittiska öarna. Ett liknande percussionloop som färgade Emeli Sandés genombrott Heaven, ger även 90-talskulör på Daleys Broken.

Suggestivt byggs låten upp genom den stillsamma första delen, för att sedan varsamt fläskas på med findramatiska stråkar, drivande percussions och Daleys känsliga sång. Det är en läcker komposition, som sömlöst blandar pop, soul och triphop. Förhoppningsvis håller han sig kvar på denna sida popen och låter soulen, R&B- och triphopinfluenserna färga mer. För de spår på bjuds på Delays Soundcloudsida, anas bredare musikaliska vyer, som borde få plats att utvecklas på debuten.

Tagged , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: