ALBUM: CIARA – CIARA

På nytt bolag, men med samma snygga paket, levereras här stundtals läcker crunk&B. 

ciara-album-cover

CIARA CIARA (Sony Music) @@@

Den okrönta drottningen av crunk&B har på sin femte fullängdare inte bara återförenats med mannen som upptäckte henne, mentorn och skivbolagsbossen L.A. Reid, men även med producenterna Rodney Jerkins och Jasper Cameron. Lägg då till ett gäng producenter utöver dessa två och det kunde ha gjort slutresultatet splittrat, men Ciara & co lyckas hålla spretigheten i schack. Den snortajta produktionen ger inget utrymme för musikaliska misstag och det lite på bekostnad av en råhet, som albumet Ciara hade mått bra. De poppigare låtarna hade i min redigering fått stryka på foten, för det blir som allra bäst när en faktiskt hiphopbas smyckas av Ciaras svala och mjuka stämma. Som i Super turnt up, där hon t.o.m tar till rap och övertygar (klart roligare än överanvända Nicki Minaj), eller plattans stora utropstecken, DUI, snyggt, sexigt och samtidigt superkänsligt. Det är där Ciaras storhet belyses.

Tagged , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: