TV: SYTYCD-MEMORIBILIA DEL 3

Sista inlägget blir i princip en enda lång hyllning till vinnaren av säsong åtta.

So.You.Think.You.Can.Dance.S08E06_MelanieMarko_Dancel[(001793)16-09-16]

Närmare bestämt, Melanie Moore. Ja, från stunden hon gjorde sin audition hade hon mig kring sitt lillfinger. Redan där visade hon vilken magnifik begåvning hon är, bortom vräkig amerikansk headbang-contemporary. Det hon sedan visade oss var en gudabenådad dansare som inte förlitade sig på sin briljanta teknik, utan istället gav oss det ena magnifika skådespelet efter det andra. Ja, hon visade sig vara lika mycket en skådespelare som en dansare. Den ultimata kombinationen, som är få förunnat. Men där stod hon vecka efter vecka, först tillsammans med Marko Germar, sedan med vem som måhända var lycklig nog att hamna i samma stycke som hon, och övertygade mig och flera med mig, att oavsett vad hon tog sig an, var hon i en klass helt för sig själv. Min favorit absoluta så långt i SYTYCD’s snart tiosäsonglånga historia. Här nedan ett axplock av hennes magnifika scrapbook ur TV-programmet. Se och njut!

Sen måste jag skriva några rader om säsong nio, som hade två väldigt värdiga vinnare, Eliana Girard och Checon Wespi-Tschopp, båda balettdansare. Här kan ni se dom i varsitt modernt stycke av Stacey Tookey respektive Tyce Diorio, dansandes tillsammans med Alex Wong respektive Kathryn McCormick. Lägger till ett minnesvärt crossovernummer från öppningsprogrammet, som generöst och elegant väver in respektive dansares, Cole Horibe, Brandon Mitchell och Cyrus Spencer, säregna stilar i ett fantastiskt hiphopnummer. Hur bra får det liksom lov att bli?

Tagged , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: