TV: SYTYCD-MEMORIBILIA DEL 2

Vi fortsätter ett litet inlägg till med höjdpunkter från SYTYCD.

lauren

Säsong 6 var en besvikelse. På flera sätt. För det första kom den alldeles för tätt inpå det emotionella krutpaketet som var säsongen innan och där fanns ej heller några tillräckligt intressanta dansare att följa. Inte när Billy Bell pga sjukdom hoppade av, innan tävlingen satt igång. Det mest minnesvärda från säsong 6 var ensemblenumret som Wade Robson koreograferade för top 20. Koreografi att dö för!

Apropå Billy Bell, han fick en ny chans året efter och kom tillbaka för säsong sju. Där har vi en dansare som då var rätt rå och ung, men med fysiska förutsättningar utöver det vanliga som skapade rörelsespråk som på något fascinerade sätt var gränslös. Först kan ni se honom tillsammans med Alex Wong och all-star Ade Obayami i ett makalöst stycke koreograferat av Mia Michaels. En koreograf som ofta blir lite för explosiv och kan ibland sakna nyanser, men har här hittat en finfin balans mellan det stora och lilla uttrycket.  Billy Bell nådde sin peak i den vackra Stacey Tookey-koreograferade Mad world, som han dansade tillsammans med Ade. En sån vacker dansare! Jag har full förståelse Adam Shankmans reaktion under Billys solo under Las Vegas-veckan.

Denna säsong valde producenterna ha en topp 11, där dom fick dansa med all-stars, dvs dansare från tidigare säsonger och det gav tillbaka lite av den lyster som försvann i föregående säsong. Men den som lyste rakt igenom hela denna säsong var också den dansaren som gick och vann hela kalaset, moderna dansaren Lauren Froderman, som varvade charm och klass med obotlig kärlek för dansen som sken igenom oavsett om det handlade om hiphop eller argentisk tango. I tangon här nedan får ni dessutom höra ett av, vad som måste vara, världens bästa musikstycken, Oblivion av Astor Piazzolla. Lägger till Laurens solo från Las Vegas-veckan bara som en skön, skön bonus.

Tagged , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: