TV: SYTYCD-MEMORIBILIA DEL 1

I år firar ett av mina favoritprogram sin tionde säsong, så jag bestämde mig för att blicka bakåt längs memory lane.

Katee-and-Joshua-so-you-think-you-can-dance-1742476-450-337

De två första säsongerna passerade lite obemärkt förbi, men i säsong tre hände något, mycket tack vare att kvalitén på koreografin höjdes betydligt, samt att några sensationella dansare sken igenom rutan med sina personligheter, först och främst då Sabra Johnson, som vann hela den säsongen. Sen innehåller denna tredje säsong en av de absolut hetaste duetterna i programmets historia,samban Hip hip chin chin, med superheta moderna dansare Danny Tidwell, och swingdansaren Lacey Schwimmer.

Sen var det i säsong fyra som en av dansarna tog hela programmet till en helt annan nivå. Moderna dansaren Katee Shean visade en finkänslighet och klass, som gjorde henne till en konstnär, snarare än bara en dansare. Hon är fortfarande av de allra bästa dansarna som programmet presenterat. Tillsammans med hiphopdansaren Joshua Allen, som vann säsong 4, skapade dom magi i fler än en genre. Katee slutade trea och blev det årets populäraste kvinnliga dansare. Här kan ni se henne och Joshua i tre magiska danser av varierad karaktär – hiphop, modernt och Bollywood. Plus en pas de deux med William Wingfield, i koreografi av danslegendarerna Desmond Richardson och Dwight Rhoden. Sensationellt! Denna säsong fick vi även se den finfina duetten till Bleeding love med latin ballroom-dansaren Chelsie Hightower och jazzdansaren Mark Kanemura (som numera ses dansa bakom Lady Gaga stup i kvarten), en koreografi av Tabitha och Napoleon D’umo, som genom flera säsonger fått flera dansare från andra genrer att lysa i deras oftast väldigt underhållande hiphopnummer.

Den femte säsongen tillhör fortfarande en av mina favoriter, för där maxades allt – dansarna, koreografin, känslo-jojon, ja, you name it! En gråtfest utan dess like. Och magi uppstod på flera håll. Först och främst var det Brandon Bryant, min favorit under säsong fem, och Janette Manrara, som vecka efter vecka knockade mig, som t.ex. den argentinska tangon, som är en av dom absoluta höjdpunkterna genom alla tio säsonger. Den ger mig ståpäls fortfarande. Ren och skär perfektion. Den här säsongen innehöll flera höjdpunkter, en annan var den moderna duetten koreograferad av Travis Wall, mellan Jeanine Maso, som vann den säsongen och Jason Glover. För att inte tala om Melissa Sandvig och Ade Obayomi i Tyce Diorio-koreograferade duetten som inte bara skadade om mig, men även fick juryn att sitta och böla som små barn.

Tagged , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: