TV: SYTYCD SÄSONG 10

Då har säsong 10 av So you think you can dance börjat och så långt har jag inte mycket att invända.

sytycd-picks-top-20-season-10-jasmine-harper

Öppningsnumret med hela topp 20 var ett stycke fantastisk dansunderhållning koreograferad NappyTabs (Napoleon och Tabitha D’umo), men det var i säsongens andra avsnitt som det riktigt började bränna till. Av de tio paren är ett som så långt utmärker sig i mina ögon, moderna dansaren Jasmine Harper och stepparen Aaron Turner och här nedan kan ni se dom göra ett hett, hett, HETT lyrical hiphop-nummer, även det koreograferat av NappyTabs. Paret har definitivt hittat kemi och Jasmine har ända sedan sin första audition varit fantastisk. Får se hur långt hon tar sig. Vinst?

Det magiska med här programmet är den totala känslostormande resan den kan skicka iväg en på. Tvära kast mellan ren och skär underhålling som african jazz, cha-cha och Bollywood, till emotionella, öppenhjärtiga små pärlor till verk. Allt detta sker inom loppet om så där knappt två minuter per stycke. Underbart ÄR kort. Denna vecka blev jag först upphetsad av ovan hiphop-duett och sen i nästa sekund rörd till tårar av denna duett, där först och främst moderna dansaren Nico Greetham imponerar, men även stepparen Alexis Juliano. I finfin koreografi av Stacey Tookey.

En annan tjej som bara blir bättre är hiphop-dansaren Mariah Spears och här i det otroligt vackra Stacey Tookey-koreograferade numret visar hon prov på en begåvad dansare och aktris, bortom hennes rätt trista krumping-moves. Detta kan definitivt bli en säsong att minnas.

Tagged , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: