ALBUM: KELLY ROWLAND – TALK A GOOD GAME

Elegant och avskalad R&B var framgångsreceptet för Kelly Rowland.

kelly-rowland-talk-a-good-game-artwork

KELLY ROWLAND TALK A GOOD GAME (Universal) @@@

Att verka i skuggan av Beyoncé kan inte ha varit enkelt och av albumets flaggskepp Dirty laundry att döma, har det varit ett ganska bitterljuvt efterskalv för Rowland. Detta att se sin syster “rock it like a motherfucker”, medan hon själv var ” feeling it like a motherfucker”. Orden bränner och närvaron är total. I Dirty laundry hittar Kelly Rowland något som Bey i sin tur aldrig haft på sina plattor, total 100% autenticitet. Hon blottar sina svagaste punkter inte bara vad gäller Beyoncé, utan även ett synnerligen destruktivt förhållande, där hennes självkänsla helt skalats av hennes våldsbenägna partner. Hela tiden med terapeutisk elegans i snygg R.Kelly-anda i den läckert avskalade produktionen av The-Dream. Denna sensationella låt toppas givetvis inte på hennes fjärde fullängdare, men albumet innehåller definitivt ett gäng värdiga R&B-dängor. För här har Rowland framför allt hittat ett musikaliskt uttryck som passar henne, ett avskalat, modernt R&B-sound som jobbar med subtila skiftningar och nyanser, som i går linje med hennes röst och uttryck. Visst, vissa spår skenar av vägen, som lustigt nog fullkomligt malplacerade röstonanilåten You’ve changed, som hon sjunger tillsammans med Beyoncé och Michelle Williams. Och Stand in front of me, någon slags Amy Winehouse-hommage, som inte funkar alls. Satsa istället på sublimt lyxiga och undersköna Red wine, som garanterat bäddar in dig i lika mycket 80-tal som nutid. Eller som fantastiska Down on love, ganska enkel och rak, men den bränner till för Kelly är i sitt rätta element i denna midtempo-R&B-genre, även om det känns som om Brandy knep dom bästa låtarna med fjolårets Two Eleven.

Tagged ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: