ALBUM: DAFT PUNK – RANDOM ACCESS MEMORIES

Jaha. Var det detta dom lyckades åstadkomma under sin frånvaro?

daft

DAFT PUNK RANDOM ACCESS MEMORIES (Colombia/Sony) @@

Att efter åtta års tystnad dundra in med sällsynt magisk och vital disco i form av singeln Get lucky med Pharrell vid mikrofonen och Nile Rodgers på gitarr, skapar definitivt sina förväntningar. Infrias dom? Knappast. Långt ifrån. Jag menar, bara inledande Give life back to music är rena sömnpillret och bara ett discojuck från att katalogiseras under beteckningen reklampausmusik. Inte en vitamininjektion så långt ögat når på albumets första fem, eller nästintill samtliga, spår. Okej, Giorgio Moroders monolog i Giorgio by Moroder är småkul, men mest ur ett dokumentärt perspektiv. Men jag är inte ute efter en historielektion, jag vill att det ska svänga. Jag vill dansa. Jag menar, det här måste vara den tristaste “discoplattan” sedan Hedenhös pekade med fingret under sin stenåldersdiscokula. Så jag tackar mina discogudar att dom plockat in Pharrell i ytterligare ett spår, Lose yourself to dance, och det är då det till slut börjar svänga och två spår senare kommer då kronan på detta trista verk, Get lucky. Hade det inte varit det habila hantverk det är, hade nog den andra disco@ däruppe ramlat ner och rullat iväg…

Tagged , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: