MUSIK: LAURYN HILL – NEUROTIC SOCIETY (COMPULSORY MIX)

Vad hände egentligen efter mästerverket The Miseducation of Lauryn Hill?

laurynhill-550x310

Efter uppföljande livealbumet, den akustiska MTV Unplugged No 2.o försvann hon in i musikalisk exil och har endast dykt upp på enstaka låtar som gästande artist, samt ett gäng livespelningar, bl.a. här i Sverige och på senare tid har det mer handlat om hennes skatteaffärer i USA, eller snarare det faktum att hon inte betalat skatt. Något som hon nu blivit straffad med tre månaders fängelse. Så lite martyraktigt proklamerade hon här i veckan att hon p.g.a. ekonomiska skäl nu tvingats släppa ny musik och att ett idealiskt scenario, vore att inte tvinga fram musik. Men det verkar snarare som om vissa klart och tydligt skärper till sig under s.k. press. Hennes rap i Neurotic society är rak, tydlig och aggressiv i sitt budskap, medan det musikaliskt gränsar till ett lösramat experiment. På något sätt funkar det väldigt bra ihop.

Tagged ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: