MUSIK: BEYONCÉ FEAT. ANDRÉ 3000 – BACK TO BLACK

Det är så här covers ska göras.

Beyonce-Andre-Back-to-Black

Från Baz Luhrmanns kommande film The Great Gatsby, kommer denna sublima cover på Amy Winehouse mästerliga Back to black. Låten är i en klass för sig och är fortfarande en av 2000-talets absolut bästa låtar. Att då ge sig på att göra en cover på den, är enligt mig olycksbådande och även om jag är förtjust i både Beyoncé och André 3000, var jag lite osäker på vad som skulle kunna åstadkommas. Men det dom gör är en avskalad, elektronisk och lite spöklikt efterhängsen duettversion av låten, där melodin rättfärdigt fortfarande får total fokus.

Vi vaggas in av André 3000 och hans nasala talsång som förvrängs, svajar och det är lite älska eller hata, jag är på det förstnämnda. Han proklamerar redan i de första två raderna “I left no time to regret, kept my dick wet” och där är tonen för den bittra duett lagd. I andra versen närmast viskar sig Beyoncé in. Ja, säger det igen, viskar. Som om hon sjunger en vaggvisa och effekten är överväldigande, för här visar Ms Carter varför hon är så begåvad bortom wailingar och själlös soul. Nej, detta överträffar inte originalet, men sällsynt begåvad version, som visar hur covers ska göras.

Tagged , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: