LIVE: DWELE PÅ FASCHING

Våren dansades helt klart in med ljuvlig elegans av amerikanske Dwele.

Foto: Fredrik Gulla Siljehag

DWELE, Fasching, Stockholm, 21 april 2013 @@@@

Det finns dom där konserterna som du minns för att du såg dom vid en speciell tidpunkt i ditt liv, sen är det konserterna som du minns för att dom är så fantastiska, nyskapande eller bara rör om i ditt inre. Gårdagens konsert på Fasching med Dwele tillhör ett tredje alternativ, den där konserten som får dig att känna som om du är hemma. Nej, det var inte den bästa konserten jag har sett i mitt liv och jag har mina invändningar, men det blir bara paranteser och jag tänker inte ens bemöda mig att rada upp de få jag har, för i slutändan är det ändå den där familjära känslan jag tar med mig.

Okej, det låter inte så sexigt eller så värst spännande heller, men det är det och det var det. Det handlar mer om att den musik jag lyssnat på i en tioårsperiod med multimusikanten från Detroit har levt så länge i mig, att när jag sen får höra honom live, är det som att kliva in i mitt eget vardagsrum. Dweles nesoulvärld har etsat sig fast i mig och även om det var först med senaste plattan, som han lyckades komma i närheten av magin från debuten Subject, är hans låtkatalog full av klass och värdighet.

Med äldre pärlor som Find a way, I think I love U, I understand och I’m cheatin’, uppradade med ett nyare pärlband, såsom Going leaving, Obey, Must be och What profit från fjolårets fantastiska Greater Than One, trollbinder han sin publik (mig i alla fall). Dessutom skapar han en närhet till publiken genom att samtala med oss och dessutom gör han en lång, uppskattad promenad genom publiken och tar varje tillfälle i akt att sjunga till Faschings kvinnliga publik. Det är definitivt en av de varmaste och generösaste konserter jag varit på. Jag kände mig helt enkelt hemma.

Foto: Fredrik Gulla Siljehag (ovan), Speedo (nedan)

540728_10151390642988321_1265717311_n

Tagged ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: