MUSIK: HUMUS – WHOLE LOTTA LOVE

Fredagslyxen fortsätter med en Led Zeppelin-covern Whole lotta love gjort på finsk neosoulvis.

humush

Jag har skrivit om Heikki Soini och Tiia Marjanen i Humus tidigare, då bl.a. om magiska Jää och Aina vaan (rakastan sinua), där dom bl.a. fått finska språket att låta som neosoulens första språk efter engelskan. Eller fantastiska Nära dig, där svenskan lät som ett nytt språk. Så det var med viss sorg jag upptäckte att dom med förra låten Love affair, bytt till engelska och helt korrekt, försvann en del av magin. Det är fortfarande skamlöst begåvat och svängigt, men det var något visst med att höra det karga finska språket flyta som raspig honung över neosoulbeatsen. Så så, surgubbe, tagga dig och njut istället av att det kommer bra soul från Finland. Nya låten är en cover på Led Zeppelins Whole lotta love och även det här är riktigt bra. Men visst saknar den här surgubben det finska raspet… Lägger även till den förra låten dom släppte via Soundcloud, svängiga You know the people.

Tagged ,

2 thoughts on “MUSIK: HUMUS – WHOLE LOTTA LOVE

  1. Heikki says:

    Jag lovar dig att vi ska göra en finskspråkig låt igen om du ska dansa i videon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: