LIVE: LAURA MVULA – GREEN GARDEN

Ny brittisk soul i en uppiggande och skön kostym.

Bild

Ljuva tongångar från de brittiska öarna, i form av 25-åriga Laura Mvula, som kom fyra i BBC’s Sound of 2013, och som bara till alldeles nyligen arbetade som receptionist. Hon har en klassisk skolning i komposition, som har studerade till på musikkonservatoriet i Birmingham. Hon har i dagarna släppt sitt debutalbum Sing To The Moon, som är en märklig och känslig blandning av soul, gospel och jazz.  Lika delar Nina Simone, Lauryn Hill och Angelique Kidjo. Fascinerade, minst sagt. Och oemotståndligt. Som i denna singel, Green garden, som är en hyllning till Kings Heath i Birmingham, där hon är uppväxt. Här i en superskön liveupptagning från Graham Norton Show.

Tagged , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: