VIDEO: FAMILY VALUES – PRECIS SOM JAG

Svenska duon Family Values bjuder oss på drömsk och glimmrande pop med inspiration hämtar ur det ljuvliga 80-talet.

psj-hifi

Under mina verksamma år som dansare och koreograf, var det ofta den kreativa processen fram till en premiär som var den absolut bästa. Att få utforska, processa och leka med de material man fick tilldelat var en ynnest, för efter premiären var det bara att köra i de satta spåren. Visst fanns det utrymme för lek och process även under en spelperiod, men känslan av frihet i en repetitionsperiod var i princip oslagbar.

Svenska popduon Family Values, som ifjol imponerade med singeln San Francisco, är inspirerad av Slow Art-rörelsen och deras process till en färdig låt är lika viktig som den färdiga produkten. På sin tredje singel har de tagit hjälp av författaren Alexander Kočí, som skrivit texten till Precis som jag och han har hittat inspiration i sin uppväxt i Uppsala. Det samarbetet bjuder oss nu på en glimmrande, drömsk och oändligt vacker popdänga att drunkna in i, under våren. Lägg då till den snygga videon, där det har klippts ihop scener ur långfilmen Il Deserto Rosso av regissören Michelangelo Antonioni. Tjusigt, minst sagt!

<p><a href=”http://vimeo.com/59674955″>Precis som jag</a> from <a href=”http://vimeo.com/familyvalues”>Family Values</a> on <a href=”http://vimeo.com”>Vimeo</a&gt;.</p>

Tagged , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: