MIXTAPE: ELIJAH BLAKE – BIJOUX 22 (EP)

22-åriga Elijan Blakes debut-EP är inget annat än sensationellt.

bijoux-22

ELIJAH BLAKE Bijoux 22 

@@@@

Han var med och skrev två av fjolårets bästa låtar Ushers Climax och Keyshia Coles Enough of no love. Dessutom var han medkompositör på No love allowed, som finns på Rihannans Unapologetic. Sen har han börjat ploppa upp framför mikrofonen lite här och där, bl.a. på både Rick Ross och Keyshia Coles senaste album. Du kan även höra honom på fantastiska Freedom från The Games senaste alster Jesus Piece.

Men det är hans debut-EP vi ska rikta om spotlighten till. För om det är något vi ska snacka om, så är det Elijah Blake i egen hög artist. Denna åtta-spår starka EP, Bijoux 22, är en ren och skär fröjd att lyssna på, där min enda invändning är att den tar slut alldeles för snabbt. Det musikaliska landskapet landar inte alls långt ifrån det Frank Ocean och Jeremih pysslar med och det med den äran. För samtidigt som det musikaliska brödrarskapet mellan dessa tre är väldigt nära, lyckas även Elijah Blake, likt de två andra att skapa sitt eget signum.

Elijah

Som i X.O.X. där han gästas av Common och har samplat Angie Stones Wish I didn’t miss you, ett lysande exempel av att vara känslig utan att bli inställsam, vilket också kan sägas om den fantastiska Everything. Och det är så det fortsätter genom samtliga åtta spår. Blakes totala närvaro är bländande och hans begåvade kompositioner glänser av självförtroende. Bijoux 22 är en ren och skär ynnest att få ta del av.

Ladda hem Bijoux 22 här.

Tagged , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: