ALBUM: KEYSHIA COLE – WOMAN TO WOMAN

Aj då. All amerikansk R&B håller visst inte måttet.

KEYSHIA COLE Woman To Woman
(Geffen Records)
@@

Efter att ha sent omsider upptäckt Cole via hennes fantastiska album Just like you (2007) och Calling All Hearts (2010), var ett nytt albumsläpp en glädjande nyhet. Sommarens singel Enough of no love var inget mindre än sensationell, och pimpade upp förväntningarna betydligt. Men jag började ana oråd när jag hörde andra singeln Trust and believe, som i sin tur var en riktigt krystad och sopig soulballad utan en riktig melodi.
Tyvärr går majoriteten av plattan in i samma fälla. Till stora delar är det olyckligt melodilöst och orytmiskt, där låtarna känns framtvingade och sällsynt själlösa. Mossiga soulballader med mossiga texter med sitt bäst-före-datum 1997, hade jag mer än gärna varit utan, till förmån av mer modern R&B som hon touchar vid på Stubborn. Men även där är grundplåten knappt godkänd.
Ja, och vad hjälper det att Keyshia Cole är en av sin genres absolut bästa sångerskor. För även om hon kämpar, blöder, hänger sig totalt och tar ifrån tårna plus mer därtill, blir det hopplösa materialet Woman To Womans fall.
Att det här inte håller, blir så tydligt med tanke på vad 2012 hittills bjudit på i form av lysande R&B-album med Frank Ocean, Brandy och Miguel.
(Bästa spår: Enough of no love)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: