ALBUM: MIGUEL – KALEIDOSCOPE DREAM

Alltså. Vad händer? Den amerikanska R&B-scenen är i full blom detta fantastiska soulår.

MIGUEL Kaleidoscope Dream
(RCA)
@@@@

Epiteten för 26-åriga Miguel Jontel Pimentels andra album, verkar ha varit att ta “sexyback”, för det var länge sen jag hörde modern R&B som var så genuint och förbehållslöst sexig och sensuell. Och det utan att försöka för hårt. Det här ofantligt snygga albumet bjuder på lika mycket psykedelisk funk á la Prince, som stompig Motownsoul varvat modern, elektronisk R&B, där intriktata, tunga basgångar och känsliga melodier, förför lika mycket som Miguels sensibla falsettsång.
Det finns inte en tråkig stund, det är aldrig förutsägbart och hela tiden med ett groove att dö för. Men Miguel gör det aldrig enkelt för sig själv eller lyssnaren. Han snirklar med melodierna och han lirkar med arrangemangen, utan att förlora fokus, vilket gör att han levererar ett modernt, säreget och sensationellt album.
Vilket också placerar honom i samma liga som Frank Ocean och The Weeknd.
(Bästa spår: How many drinks, Kaleidoscope dream)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: