ALBUM: MATEO – SUITE 823

En intressant debutant att hålla ögonen öppna för.

MATEO Suite 823
(Krucial Noise/ Interscope Records)
@@@

Syntharna och 80-talspopen har onekligen gjort sitt intåg i R&B-land och inte så ofta är det är som som soulen belysts starkare i och med den nya inramningen. Lyssna bara på Drake, The Weeknd och Frank Ocean som väver in nya, pigga musikaliska element till den aningen trötta genren, som på senare år, bl.a. tack vare nämnda herrar, fått en välförtjänt ansiktslyftning.
Ohio-bördige Mateo fortsätter i samma spår på sin första mixtape Suite 823, som släpptes i väntan på att ett debutalbum ska släppas och det är ett uppfriskande styrkeprov. Albumet, som producerats med Kerry “Krucial” Brothers, består av en nav som är känslig R&B som stillsamt och nervigt kryper in under skinnet. Som eleganta öppningsspåret Say you will, med en effektiv crescendo i verserna, tar ett oväntat, men vackert och avväpnande steg tillbaka i refrängerna. Eller som den sensibla och utomjordiskt vackra Looking you up, där Mateo tillsammans med duettpartner Stacy Barthe skapar vibrerande stämning. Dessutom förnyar han fiffigt den-store-älskaren-sångerna, som R.Kelly, Trey Songz m.fl. tröttat ut oss med, och det med fantastiska Heels to heaven. 
Mot slutet tappar förlorar den lite i känslighet till förmån av alltför poppiga arrangemang, men det är i slutändan bara en liten parantes, eftersom öppningen är så stark.
(Bästa spår: Looking you up)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: