ALBUM: KENDRICK LAMAR – GOOD KID, M.A.A.D CITY

Hans första officiella album är onekligen imponerande.

KENDRICK LAMAR Good Kid, M.A.A.D City
(Universal)
@@@@

Detaljrikedomen och nyanseringen är inget annat än fantastisk på Good Kid, M.A.A.D City. Tillsammans med Lamars berättarteknik och mäktiga flöde blir det en driven och rastlös hip hop-platta som hela tiden strävar framåt, men inte för den skull glömmer bort sina musikaliska eller sociala rötter. Här blandas organsika rhymes och Lamars mångbottnade rapteknik med filmiska dialogavbrott, utan att för den skull förlora flödet. Snarare blir det nervigt, spännande och oförutsägbart. Här hittar du samplingar med mitt favoritband Beach House och gästrap av en annan darling, Drake. Det med syndigt snygga arrangemang och oväntat finessrika grooves och beats. Med självbiografiska texter om bl.a. gängvåld, alkoholism, fattigdom och dess påverkan på samhället och den enskilda personen, gör detta även till en politisk kokpunkt.
Och även om Lamar måhända snöat in sig lite för hårt på bitch och ho-snacket, tar denna västkustrappare en välförtjänt plats bland förnyarna inom hip hopen.
(Bästa spår: Swimming pool (Drank))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: