ALBUM: SARAH DAWN FINER – SANNINGEN KOMMER OM NATTEN

Sarah själv är den starkaste länken på sitt första svenskspråkiga album.


SARAH DAWN FINER Sanningen Kommer Om Natten
(Roxystar Recordings)
@@

Det lovade så gott. Den raka, själfyllda och varma stämman skulle äntligen få ett sammanhang värdig sin begåvning och i första singeln Nu vet du hur det känns anades en stringens som hennes tidigare material saknat. Som om det svenska språket hade gett soulen i hennes röst en röst. Och hon ÄR helt klart bäst på den här plattan. För inte bara det faktum att hon fyller ut Scoccos formel 1A-låtar med tyngd och mognad, så står hon själv även för det bäst skrivna låtarna. Ett av dessa har hon skrivit med Salem Al Fakir, som även sjunger med henne i Sagan om oss två. Som i brist på bättre beskrivning, är söt och eftertänksam i samma andetag. En annan pärla är Lova mig ingenting, som hon skrivit med Magnus Tingsek, visar prov på en finfin textförfattare och låtskrivare. Mera sånt, Sarah!
Den av Scocco-kompositionerna som inte missar målet, förutom Nu vet du… är den fantastiska Den andra kvinnan. Där touchar han vid sin storhet från Himlen Runt Hörnet-perioden.
Dock är det den lama produktionen som lämnar mig med att längta efter mer. Det är så lagom, så mellanmjölk, så (fy vale!) Bo Kaspers Orkester. Och Sarah Dawn Finer förtjänar något bättre.
(Bästa spår: Den andra kvinnan, Lova mig ingenting)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: