ALBUM: HUMUS – ELEGIA

Finska duon Humus har nu på egen hand släppt ett album via sin Soundcloud-sida.

Det här är förtrollande. Det är i sig ganska traditionell och rakt-på-sak neosoul och den med en fot i gränslandet nära jazzen. Men Heikki Soini och Tiia Marjanen har hittat ett perfekt musikaliskt språk sinsemellan, där Soinis tajta och djävulskt svängiga produktion gifter sig ypperligt med Marjanens raka, rena och även den djävulskt svängiga jazzröst.
Dom har nu via sin Soundcloud-sida släppt albumet Elegia, där det i huvudsak sjungs på finska. Det är något säreget och otippat svängigt med finskan mitt i neosoullandskapet. Även det gifter sig med produktionen. Visst, finns det några mellanspår, men det är bara en parantes, när dom krossar mig fullkomligt längs fotknölarna med sköna neodiscot i Tänään kaikki muuttuu (Idag förändras allt), vackra Jää (Stanna) och med den enda svenskspråkiga låten, magiska Nära dig. 
Eller läckra Panomies (Hunk). Eller oemotståndliga Aina vaan (rakastan sua) (För alltid älskar dig).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: