TV: SYTYCD – VINNARE AV SÄSONG 9

SPOILER ALERT! Amerika visade synnerligen god smak i sina val av vinnare.

Det blev balettdansare som gick och vann säsong 9 av So you think you can dance. Första gången sedan starten utsågs två vinnare, en tjej och en kille, närmare bestämt Eliana Girard och Chehon Wespi-Tschopp. Eliana blev min favorit några program in i säsongen och har övertygat rakt igenom, medan Chehon, som fått kämpa för att släppa sitt balettgarde, både fysiskt och emotionellt, inte har varit solklar, men efter en sensationell argentinsk tango för några veckor sen, började det hända saker även där.
Sen är det folket som röstar, så här kommer lika mycket personlighet in i bilden, såsom dansteknik, koreografi och bra danspartners. Även om den stora emotionella resan uteblev för mig denna säsong, jämfört med sig förra säsongens gråtkalas i samröre med makalösa vinnaren Melanie Moore eller säsong 4 med ljuvliga Katee Shean och Joshua Allen, har det varit rent dansmässigt en fantastisk säsong. Och visst glädjetjöt jag när vinnarna utsågs.
Jag har valt två nummer med båda vinnarna, där Eliana gör två magiska duetter, en med Alex Wong i koreografi av Stacey Tookey och en med Cole Horibe i koreografi av Mia Michaels. Konstnärskap i ett underhållningsprogram tillhör inte till vardagsmaten.
De två numren med Chehon visar honom när han började blomma ut. Först i en underskön, spröd och sensationell argentinsk tango tillsammans med Anya Garnis i koreografi av Miriam Larici och Leonardo Barrinuevo. Och sen, vad som måste vara säsongens bästa stycke, i koreografi av Tyce Diorio och hans duettpartner är Kathryn McCormick. Ja, vad ska jag säga? Magiskt.
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: