ALBUM: MOA LIGNELL – DIFFERENT PATH

Det måste vara något i vattnet som delades ut till Idol-tjejerna, men som inte nådde killarna.

MOA LIGNELL Different Path
(Universal)
@@@

Även om genombrottslåten When I held ya är en glimmrande poppärla, var mina förväntningar inte högt ställda inför debutalbumet, för den här typen av gitarrbaserad radiopoprock har större risk att fastna i välanvända klichéer alternativt anonymitet än att faktiskt leverera något nytt och spännande.
Men det är någonting med det stilla vemodet, de finurliga melodierna, den otippat fina countryinramningen och Moas direkta och trovärdiga tilltal, som får mig att lystra till och gör mig istället glatt överraskad. Nej, det är inte revolutionerande och det behöver det inte vara, när du kan luta dig tillbaka mot ett gäng varma och stiliga kompositioner, med små snirkliga nyanser som tar sig efter flera lyssningar. Det öppna, skrala soundet signerat Tobias Fröberg, mannen som tidigare producerat två favoriter, Ane Brun och Tomas Andersson Wij, känns ovanligt piggt och passar Lignells nerv och närvaro utmärkt.
Och jag är helt övertygad, det här är bara början.
(Bästa spår: Calling, Walking down)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: