MUSIK: SPEEDO PLAYLIST 200+++++

Kan detta vara den ultimata spellistan?

Ursprungligen var det Fredrik Virtanen som startade det hela, men det var efter att min vän och bloggkollega Johan, presenterade sin 200+++++ lista, tillsammans med några vänners listor, blev jag taggad till tusen och popnörden i mig gjorde några mentala piruetter plus en grand jete direkt till den virtuella skivspelaren som heter Spotify. Reglerna är enkla. En låt per artist och låtarna ska ha fått ett toppbetyg, +++++, av undertecknad. Och låtarna ska finnas på Spotify.
Resultatet blev en ljuvlig mix av den musik som jag lyssnat på sen jag blev medveten om vad musik var och där ABBA var den första avgörande inslussningen in i musikens fantastiska värld. Jag har i urvalsprocessen färdats som genom en tidsmaskin, där amerikansk soul får samsas med fransk chanzon, hip hop med schlager, indiepop från Baltimore med fado/morna musik från Kap Verde och brittisk r’n’b med turkisk pop, Madonna med Caetano Veloso. Salig är Speedos hybrid. Och ju mer jag lyssnar på den, desto mer inser jag hur djupt personlig den här spellistan är. När ni lyssnar på den, lyssnar ni till mycket och mån, mitt liv.
Även om Spotify är fantastisk på många sätt, så saknas där dock en del musik. Ett av mina alla tiders topp 5 låtar, finns t.ex inte där, Don’t give up med Peter Gabriel och Kate Bush. Och en annan älsklingslåt med Brandy, Talk about our love, finns bara i en gräslig remix, så den låter jag bli att bifoga, tills originalet finns tillgängligt. Sen är det roligt med en lista som den här, att här kan jag ta med de enstaka mästerliga låtar, med annars gräsliga artister, läs Carola, Celine Dion och Pink. Och jag står för mina “guilty pleasures”.
Så är ni redo? Helgen kan inte börja på ett bättre sätt än att lyssna på denna eminenta +++++lista.

Med reservation för beroendeframkallning. Och ändringar.

2 thoughts on “MUSIK: SPEEDO PLAYLIST 200+++++

  1. Viola Vamp says:

    Kanonlista verkligen!

  2. sbd says:

    Tack kära du!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: