VIDEO: KARRI KOIRA – KAIKKI TAI EI MITÄÄN

Vet inte vad som hänt, men plötsligt börjar det dyka upp en massa bra finsk r&b, soul och hip hop.

Eller snarare, så är det jag som fått upp ögonen för genren. Och det ska erkännas att jag fortfarande blir lite fnissig av r&b och hip-hop som framförs på finska. Min fördom var att det finska språket inte flyter eller är rytmiskt nog, men ack så fel jag hade. För i rätt händer, blir det ett grymt sväng.
Som t.ex i händerna på Karri Koira och solodebutsingeln Kaikki tai ei mitään (Allt eller inget). Jag menar, finsk r&b med westcoastfeeling, hur många rätt är det inte i den meningen? Det tillsammans med en skön video och sommaren är räddad.
Ett debutalbum är också på intågande, med den lysande titeln, K.O.I.R.A. (H.U.N.D.).
Jag tackar Kike, som med påfallande iver och glädje matar mig med ny finsk musik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: