ALBUM: USHER – LOOKING 4 MYSELF

Ja, albumkrutet är avverkat på väldigt kort tid och kvarstår enbart några läckra spår.

USHER Looking 4 Myself
(Sony)
@@

Mina förhoppningar om ett renodlat r&b-album, tack vare briljanta Climax, slogs helt om intet. Istället ligger betoningen på urvattnad hitlistebetonad r&b-pop, som för att funka måste vara sensationellt bra och det är det inte här, tyvärr. Långt ifrån. Den slicka soppan kryddas ytterligare med meningslös arenahouse och meningslösa ballader.
För även om Usher Raymond omger sig med heta och trendiga producenter, blir övervägande delen av materialet slätt och platt. Vilket också lite olyckligt går i linje med Usher själv, som är en begåvad sångare, men som allt som oftast är opersonlig och humorlös. Men så är den r&b som till störst del når listorna oftast opersonlig, humorlös och platt.
Jag inser också att de stunder de glimmar till, är det tack vare fantastiska producenter och bra låtar, inte så mycket Usher. Vi har Diplo att tacka för Climax. Danja för suveräna I care 4 U och Jim Jonsin för Lemme see. Och förutom midtempolåtarna är det Max Martins popsnärtiga Scream som är mest minnesvärda.
Så i sitt bokstavliga sökande efter sig själv, gick Usher inte bara lite vilse.
(Bästa spår: Climax)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: