ALBUM: LINNEA HENRIKSSON – TILL MINA ÄLSKADE OCH ÄLSKARE

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det är tjejerna från Idol som levererar.

LINNEA HENRIKSSSON Till Mina Älskade Och Älskare
(Sony Music)
@@@

Malmö-tjejen Henriksson var så given och självklar den dagen hon klev upp på Idol-scenen och när debutsingeln Väldigt kär/obegripligt ensam kom ut ifjol, var poplyckan total. Hon hade nu slagit ihop sina påsar med Orup och med den briljanta singeln höjdes förväntningarna. Att hon sen valde att sjunga på svenska, känns också på något sätt givet.
Det är popsnickeri av högsta klass, med 60-talsschlager och retrokänsla hängandes i faggorna, med Henriksson som vågat ta steget ut och lämnar dörren på glänt genom sina personliga texter. Som Mitt rum i ditt hjärta, stor popmusik med små medel. Skjuter rakt in i hjärteroten. Och debutsingeln Väldigt kär/obegripligt ensam är fortfarande helt magisk.
Men det är då det att jag vacklar lite. Det är en aning för polerat, lite för snyggt och förlåt, men lite för svenskt. Jag saknar lite av den råhet och kompromisslöshet som Linnea Henriksson visade under Idol-säsongen, som också vore så fantastiskt uppfriskande bland alla menlösa poplisor. Känns som om om hon/producenten/skivbolaget (?) musikaliskt varit lite för respektfull. Men som debutalbum räknat, så är det här riktigt bra och jag vet att Henriksson har mer att ge.
Ja, och jämfört med överskattade Satan I Gatan med Maggio-snärtan, är det här ett mästerverk.
(Bästa spår: Väldigt kär/obegripligt ensam, Mitt rum i ditt hjärta)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: