ALBUM: SCISSOR SISTERS – MAGIC HOUR

Tyvärr så utgår den magiska timman med Scissor Sisters. Igen.

SCISSOR SISTERS
Magic Hour
(Polydor)
@@

Hoppsan. Det här var ju inte så roligt. Och det känns dubbelt så trist, när det är ett band som jag så gärna vill tycka om. Men Scissor Sisters, så gott som alla, album har alltid lämnat mig lite så där andefattig. Okej, de singlar som föregått albumet har inte gett någon som helst lust eller inspiration till vidare äventyr med syrrorna, men ett album ska dom väl kunna styra upp? Eller? Inte nu heller? Attans också.
För det finns något i kvintettens energi och attityd, som är oerhört tilltalande och som jag gillar skarpt. En ljuvlig mix av camp och klass, men dom har aldrig riktigt kunna applicera detta på ett helt album, istället har det handlar om enstaka låtar, såsom mästerliga Invisible light från förra alstret Night Work. Där handlade det om sensationell, perfekt och rått laddad popmusik. Och där föll alla pusselbitar på plats.
Nej, någon magisk timma blir det inte med denna lättsamma och tama danspop, där det dock glimrar till och för mig lite otippat i de lite mer lekfulla låtarna Keep your shoes och bisarrt sköna Let’s have a Kiki. Sen är poppiga Somewhere en fasansfullt bra låt, men låter mer Pet Shop Boys än Scissor Sisters.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: