ALBUM: MIIKE SNOW – HAPPY TO YOU

Svensk-amerikanske trion Miike Snow andra album saknar bett och singlarna sticker ut.

MIIKE SNOW Happy To You
(Sony)
@@

Ja, är väl medveten om att plattan kom ut för två månader sedan. Men den blev liggandes efter första lyssningarna och jag funderade vad det berodde på. För även om allt på albumet i teorin är helt rätt, produktionen fläckfri, arrangemangen lekfulla, Andrew Wyatt sjunger strålande, svänget i sina bästa stunder mästerligt och det faktum att bandet lättat lite på den tunga ljudbilden från debuten är uppfriskande, ja, trots allt detta, blir jag besviken.
Suveräna singlarna Devil’s work och Paddling out utlovade att ett housedoftande indieparty med killarna var på intågande, men den uteblir. Kan inte bestämma mig om jag tycker det är bra eller dåligt.
Men det som framför allt uteblir är tillräckligt starka melodier. De är de nämnda singlarna som sticker ut och visserligen är inga låtar dåliga, det är bara det att jag saknar den där wow-känslan som trions fantastiska debut för tre år sen gav mig. Det där bettet och lågintensiva som genomsyrade debuten. Låtarna greppar aldrig tag i mig, dom flyter lätt fluffigt och obekymrat omkring, nästan som för att reta mig. Vilket gör mig i slutändan lite irriterad.
Men nej, det är inte dåligt, bara förgängligt.
(Bästa spår: The devil’s work)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: