LIVE: ESTELLE PÅ NALEN

Denna sköna donna var onekligen värd en större publik, än den hon tilldelats på Nalen igår kväll.

Foto: Björn Bergenheim/Rockfoto

ESTELLE
Nalen, Stockholm
1 maj 2012
@@@

Swag. Det är ordet som jag återkommer till, om och om igen, under Estelles konsert. Och musikalitet är ett annat ledord. För även om konserten som helhet är tok för ojämn, sprider brittiskan ett genomgående musikaliskt lyster och en mängd av personlighet och värme omkring sig.
Tillsammans med tre musiker och två körtjejer tränger sig Estelle in på Nalens lilla klubbscen Alcazar, tyvärr pga dålig biljettförsäljning. Det är lite synd att inte fler hittat dit, för Estelle vet hur humöret höjs och hur man får igång ett party. Trots att kvällens material spretar åt olika håll, från märkliga coverval till halvsömniga Guetta- och houseeskapader, så är det ändå hennes egna stundom svängiga, stundom svajiga låtkatalog, som håller kvällens konsert i gång.
Hennes enorma musikalitet går det inte att ta miste på och detta rytmiska krutpaket sprider så mycket swag omkring sig, att i teorin borde även den delvis dötråkiga publiken blivit smittade av denna sköna donnas energi. Men dom var till synes helt immuna mot detta. För helvete, släpp loss! Ni kommer inte att gå sönder och om ni gör bort er? Vem fan bryr sig? Ni kanske har lite roligt på vägen. Estelle kämpar på som det überproffs hon är och låter sig inte nedslås av såsiga svenskar.
Hon varvar snitisgt mellan sång och rap, och låtar som Do my thing, Speak ya mind, 1980 och American boy hör till höjdpunkterna, men kvällens stora stund är ändå när hon ackompanjerat endast av ett piano, levererar en stark och affirmativ Thank you. Det är där hon visar att trots hennes lilla, lätt kvävda och raka soulstämma, som innebär en del vokala begränsningar, att hon kompenserar detta med sitt engagerade historieberättande och massor av känsla.
Och swag.


		

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: