FILM: KYSS MIG

Filmer med gaytema är alltid välkomna och är det dessutom en svensk film, är det värt ett extra öga.

KYSS MIG
(Sverige, 2011)
Regi & manus: Alexandra-Therese Keining
I rollerna: Ruth Vega Fernandez, Liv Mjönes, Lena Endre, Krister Henriksson, Joakim Nätterqvist m.fl.
@@

Men tyvärr blir denna kärlekssaga mera lam än passionerad. Mer distanserad än engagerande. Till stor del är det den rätt tama historien mellan Mia och Frida, som får mig att snubbla varje gång det verkar hetta till.
Mia och Frida träffas på en förlovningsfest för Mias pappa Lasse och Fridas mamma Elisabeth, och trots visst motstånd i början av Mia, uppstår tycke mellan de två. Givetvis inte utan komplikationer, med tanke på att Mia inte är helt bekväm med situationen och hon är dessutom förlovad med Tim.
Intentionerna är det absolut inget fel på och jag rycks med i början, men det som får mig att tvivla är den alltför förhastade och effektiva storyn. Här ges ingen tid till fördjupning och även om skådespelarna gör vad dom kan med det torra manuset och då framför allt Fernandez och Mjönes, blir jag ändå inte övertygad av kärlekshistorien. Det finns några fina, oförstörda stunder, men i det långa loppet har jag glömt bort dom, eftersom det hastas och slarvas med allt det andra.
Och sen undrar jag, varför spelar Lena Endre alltid Lena Endre?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: