ALBUM: ESTELLE – ALL OF ME

Åter igen ett alldeles för poppigt album av brittiska Estelle, som jag tror egentligen kan mycket mer än så här.

ESTELLE All Of Me
(WEA)
@@@

Jag gillar Estelle. Mer henne än hennes plattor. Som visserligen aldrig varit dåliga, men landat närmare bagatellartat än minnesvärda. Det är någonting med hennes svala, lätt loja attityd och swag, som är enormt tilltalande. Det är också det som till stor del lyfter hennes delvis rätt tunna material. Sen är hon en bättre rappare än sångare, men samtidigt klarar hon sig alldeles utmärkt i övergångarna. På hennes flaggskepp, den mästerliga singeln American boy, var allting perfekt och den kommer nog att vara den riktlinje jag följer, när jag följer Estelle. Kanske en aning orättvist av mig, men jag älskar den låten och hoppas/tror att hon kan leverera liknande dunderlåtar inom en snar framtid.
Dock inte på nya albumet, All Of Me, som lider lite av samma syndrom som förra albumet Shine (2008). Estelle blickar alldeles för mycket på popscenen, som så många artister gör så mycket bättre. Hennes poplåtar blir så luftiga och lätta, att dom i princip går om intet. Kontrasterna blir sen så kraftiga när hon då ibland bjuder på ett rejält fett sväng som i International (Serious) och Do my thing. Det bränner dock till lite extra i uppbrottsballaden Thank you, som sin autotune till trots, visar en Estelle jag gärna hade hört mer av.
Så ge henne bara lite tid och ordentliga låtskrivare, så ska ni se att hon kommer ut på rätt spår med den perfekta kryddningen av r&b, hip hop och reggae.
(Bästa spår: Thank you)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: