ALBUM: MADONNA – MDNA

Då var poptantens tolfte album här och besvikelsen hängde i luften, redan när hon läckte några låtar på nätet.

MADONNA MDNA
(Live Nation/Interscope)
@

Även i sina svagaste albumstunder, där inspirationen och materialet tydligt vacklat, har hon ändå lyckats hålla fast vid sin tydliga identitet (läs: Bedtime Story) och där relevansen av hennes agenda och uttryck varit ointressant, har istället låtarna hållit en godkänd nivå (läs: Erotica), men på detta alster har hon varken en tydlig profil eller bra låtar. Dubbelfel. Och för den som känner mig eller kanske har följt bloggen lite, vet att hon står högt, högt på min kurs, kära Madge, men här går min gräns för förlåtandet.
Madonna som varit lysande på att nosa upp nya, up & coming-producenter för att förnya sitt sound, har här tagit hjälp av bl.a. Benny Benassi och Martin Solveig, dock har ingen av producenterna något nytt att tillföra. Det här har dom gjort flera gånger tidigare, med klart bättre resultat också. Men vad som mest stör mig är att hon inte verkar ha något vettigt att säga längre. Att slänga omkring med fraser som “Die, bitch!” i den urusla låten Gang bang och att döpa en hyfsad låt till I fucked up, känns milt uttryckt desperat. Ja, texterna är i överlag katastrofala och när inte ens bra melodier är kopplade till dom, är det svårt att vara överseende.
Okej, singeln Girl gone wild klarar sig på sin enträgna refräng och likaså I’m addicted på sin läckra produktion och godkända grundplåt.
De få gånger hon blir riktigt relevant och bra på MDNA är det med hjälp av William Orbit, mannen som hon rattade Ray Of Light med. Och det i vad som kanske inte alltid kännetecknar icke-sångerskan Madonna – ballader. Avslutande Masterpiece och Falling free blir nästan chockartat bra i jämförelse med vad hon bjudit på innan. Sen blir jag lite brydd över att hon gömmer den fantastiska Best friend som ett extra spår deluxe versionen. Ytterligare en ballad som imponerar.
Men nej, dessa tre ballader kan inte rädda haveriet som är MDNA. Så nu är det bara att vänta den återupplivningen som jag vet att hon kan genomföra.
(Bästa spår: Best friend)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: