INTERVJU MED MS TREZ

Tjejerna har hittills släppt två singlar, Y.E.A.H och den intensivt läckra Louder och en EP med nya låtar är på ingång.

Jag träffade Mira, Lorena och Marlene i popgruppen Ms Trez, för att ta reda på lite mer om trion och dom visade sig vara tre bubbliga och charmanta tjejer, med en väldigt nära relation till skrattet. Under våra nittio minuter tillsammans på ett fik på Kungsholmen hann vi bl.a. prata om drömproducenter, Los Angeles, Melodifestivalen, gaypubliken och den finska nationalsången.

Speedos Popblogg: Hur startade ni Ms Trez?

Lorena: Det började med att vi träffades på en dansskola, Caribbean Dance Studio, där vi blev bra vänner.  Vi insåg snabbt att förutom dansen, hade vi sångintresset gemensamt.
Marlene: Vi började snabbt planera och tänka ut vad våratkoncept, genre och image ska vara.
Mira: Vi hade stora planer från början, vi kom på vårt bandnamn ihop, varumärkesskyddade det i tidigt stadium, och har sedan dess sett till attsynas med andra bra varumärken.  Sen ser vi alltid till att jobba med bra och rätt folk som kan ta oss till ”the next level”.

SP: Vad har ni gjort innan?
Mira: Jag började i tidig ålder med dansen och redan som 10-åring var jag med i direktsänd TV-program för Stina Dabrowski. Har sedan dess dansat bakom flertal svenska artister och det har blivit ett antal musikvideos, turnéer i Sverige och Europa. För mig kom sången in lite senare och det blev allvar med sången när vi tre träffades.
Lorena: Jag har sjungit så länge jag kan minnas. Första gången var när jag var 2,5 år vid ett midsommarfirande, gick upp på scenen och tog mikrofonen för att sjunga ”Ekorren satt i granen”. Jag har dansat, gjortmusikaler och spelat in mycket i olika studios. Det har varit många, långa resor och många människor som hjälpt mig när jag var yngre.
Marlene: Jag har mest sjungit och utbildad mig på olikaskolor, Södra Latin och Kulturama. Gjort lite musikal, ja, min del har varitmer teoretisk. Eftersom vi tre har olika bakgrund, kan vi alltid ge varandra tips och råd. Det krävs viss teknik i studion och en annan för liveframträdanden.

Ms Trez har tidigarearbetat med producenten Lukipop på låtarna Release, Like we do och Better than that och tjejerna spenderar mycket tid i studion och spelar in ny musik med Thomas Karlsson och Adam Robinson, och även en annan producent vid namn Daniel Musto. Trion samlar ihop material från olika håll, även om fokuset ligger påsamarbetet med Thomas & Adam, som har producerat och skrivit singlarna Y.E.A.H.och Louder.

SP: Hur började samarbetet med Thomas Karlsson och Adam Robinson?

Lorena: Thomas och jag var med i ett tidigare projekt, där jag skulle sjunga en låt, som skulle skickas vidare till en annan artist inför Melodifestivalen. Då presenterade jag Ms Trez till honom och han blev genast intresserad. Sen gick det några veckor, han hörde av sig och sa att ”nu har jag en låt till er” och det var Y.E.A.H.
Mira: Vi uppträdde sedan med Y.E.A.H.  på Pridefestivalen sommaren 2011. Vi la ner mycket tid och själ på det framträdandet. Thomas blev positivt överraskad av detta och väldigt glad, sen har det blivit fler låtar.

Mira, Lorena och Marlene var i november ifjol i Los Angeles, för att nätverka, delta i olika evenemang och prisutdelningar, men framför allt för att promota singeln Louder och dom hann med att göra ett liveframträdande på Renaissance Hotel på Hollywood Boulevard på Mimi Pro Event, ett event där egentligen bara nominerade får uppträda.

Lorena: Men då tänkte vi att vi kan ju alltid fråga, för vi kan ju bara få ett nej. Men vi fick ett JA! Dagen därpå körde vi två låtar. (skratt)
Mira: This is the Ms Trez-style!

SP: Vad fick ni för mottagande?

Mira: Det gick jättebra!
Lorena:  Dom tyckte detvar riktigt coolt och för de var de något nytt. Det finns givetvis pop i USA, såsomde stora artisterna som Lady Gaga. Pop/dance är rätt stort där, men inte såstort som country, hip hop och r’n’b. Men det börjar komma mer och mer danspop.
Marlene, Speedo, Lorena, Mira
SP: Finns det någon producent eller låtskrivare ni skulle vilja jobba med i framtiden?

Lorena: Förutom våra fina, fina Thomas, Adam och Daniel, menar du?
SP: Ja, så klart. Om ni drömmer lite?

Lorena: Kanske inte en dröm, snarare som ett mål. Det finns en producent som vi träffade flertal gånger i LA och som vi gärna skulle vilja jobba med, han heter Che Pope.
Marlene: Max Martin är fantastiskt. Det är verkligen kul att det går så bra för svenska producenter internationellt. Men etta på listan är helt klart, Max Martin.
SP: Så om du läser detta, Max…

Ms. Trez:WE NEED YOU, MAX!  (SKRATT)

SP: Vad väntar nu? Fler singlar, album?

Mira: Just nu jobbar vi på ett antal tracks samtidigt, och tanken är att det ska släppas en EP med de låtarna nu till våren 2012, vilket är ganska snart, så vi jobbar stenhårt med låtskrivande & långa kvällar i studion.

Lorena: Och det blir pop/dance för hela slanten. Och någon enstakaballad.
Flera av tjejernas spelningar har varit på gayklubbar, såsom Kolingsborg och Club KG, men även på fjolårets Pridefestival och trions intensiva danspop har onekligen gått hem hosgaypubliken.
Marlene: Det har varit en succé!
Mira: Fantastiskt! Vi har haft så kul, fått folk verkligen att dansa & vi blir så glada av att se andra människor dansa & sjungatill vår musik. Vi har också alltid haft med massa vänner som hejat på oss. (skratt)
Marlene: Vi jobbar mycket på vårt scenspråk och låtarna är bra i sig och inte så svåra, så vi har fått med oss publiken. 

SP: Har det varit en medveten tanke att spela på gayklubbar?

Lorena: Nej, mer slumpen. Vi har hört och upptäckt att gaypubliken är lojal, när dom tycker om en artist, så släpper dom inte en i första taget.
Marlene: Det var ett fantastiskt tillfälle att få spela på Pride med en så pass blandad publik. Men som sagt, mer ett sammanträffande.
Mira: Den publiken vågar rocka på och leva ut sina känslor. Detär inte lika mycket jantelag.
SP: En av mina barndomsidoler Madonna, drar snart ut på turné och hon får ständigt kritik för att hon kör playback under sina hårt koreograferade shower. Ni som sjunger live och dansar, vad tycker ni om det?

Marlene: Vi hårdtränar helt enkelt. Konditionstränar och jobbar upp flåset. Sen tar vi ibland hjälp av körsångare, som på Pride-spelningen,om vi vill ha lite back-up i vissa partier. Men vi sjunger alltid live. Sen ärdet ju om folk inte orkar, då är det väl bara att anpassa koreografin eftersånginsatserna.
Lorena: Madonna är fantastisk som artist, det är få som kommer upp i hennes klass. Heter man Madonna, kommer man undan med mycket(skratt).

SP: Sverige befinner sig i Melodifestivalkoma just nu. Är det något ni skulle kunna tänka er att vara med i?
Marlene: Ja, absolut. Det är rätt smart att vara med där omman vill bredda sin publik.
Lorena: Får vi bra material, så kör vi!
Mira: Max Martin kanske kan skriva en låt till oss förMelodifestivalen 2013? (skratt).
Och så var det, det därmed finska nationalsången. Lorena, den enda av tjejerna som inte har finskkoppling har sedan fjärde klass kunnat finska nationalsången utantill. Så omdet dyker upp en spelning i vårt östra grannland, så lovade även Mira och Marlene att lära sig den, så att dom kan ha den som öppningsnummer. Ja, som sagt det bubblade om dessa tre dansanta tjejer, som ni säkert kommer att få se på klubbar och scener i vårt avlånga land.
Jag lämnar er med en liveinspelning av tjejernas nya singel Sweet liar, inspelad på Hotel Anglais Stockholm för Balcony TV.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: