MF 2012: KOMMENTAR KRING DELTÄVLING 4 – MALMÖ

Tack vare SVT Play kunde jag inpå sena natten titta på sista deltävlingens bidrag från Tallinn och här är vad jag tyckte.

Malmö-deltävlingen blev den första där de två finalisterna var helt rätt. Genom att skicka Lisa Miskowskys subtila och vackra Why start a fire, visade Sverige åter sin goda smak, likt dom gjorde första veckan med Loreen. Dannys klubbdänga Amazing är okej, men långt ifrån lika stark som fjolårets In the club. Istället höjde han temperaturen med döläckert nummer. Han kanske t.o.m. kände att numret behövde bli sensationellt, eftersom låten inte var där. Loreen kommer helt klart att ge honom en match, kanske t.o.m. vinna hela baletten.
Lotta & Christer var sådär lagom Svensson-kitschiga med sin dansbandsschlager och Dynazty sa mig ingenting. Vilket därmed betyder att jag kommer att hoppa över Andra chansen, för där finns inte en enda låt som jag vill ska gå vidare. Det blir istället två platser som borde ha vikts till Andreas Lundstedt och Mattias Andreasson.
Perellis The girl hade starkare verser än refräng, vilket förmodligen blev hennes fall och då hjälper inte ett påkostad shownummer, hur proffsigt det än må vara. Ett annat überproffs, Hanna Lindblad hade förtjänat en bättre låt och Håkan Hellström-kopian var ännu jobbigare än originalet.
Men finalen i år kan bli riktigt spännande, eftersom svenska folket har visat att dom vill ha moderna tongångar i tävlingen och inte alltid det mest självklara valen. Men mer om det senare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: