MF 2012: KOMMENTAR KRING DELTÄVLING 3 – LEKSAND

Kära Sverige, inser att den goda smaken ni visade upp genom att skicka Loreen till final från första deltävlingen, måste få en motvikt.

Deltävlingen i Leksand var sannerligen den minst engagerande hittills. Som vanligt är programledarna smått sensationella, där naturliga och sköna Finer och Girawi gång på gång, visar prov på superb tajming. Och Bergström, ja, hon är briljant!
Molly Sandén var en värdig finalist, tack vare ett säkert framträdande som lyfte en okej låt med en snygg hook i refrängen, men för övrigt, vad i hela friden tänkte Sverige på? Hamnade ni i koma? Somnade ni med tummen på återuppringningsknappen? Framför en RedOne-låt och en snygg r’n’b-ballad väljer ni Fyra Nyanser av Brunt som pratar i nån slags försök till låt, som 1992 inte ens vill ha tillbaka, hur mycket vi än trugar. Där blev det lyteskomik av hela kalaset.
Sen är det ju roligt/ironiskt/tråkigt/förutsägbart att två låtrepriser, en med falsksång av babyblod och en med den där gemytliga mespopparen, tog sig till andra chansen, men hittills finns det inte en enda orsak till att se AC.
Men framför allt missade Sverige två bra låtar som hamnade utanför topp-4.
Kvällens ögongodis Mattias Andréasson överraskade mig fullständigt genom att bjuda på en riktigt bra r’n’b-ballad, som han dessutom sjöng riktigt bra. En riktigt stor miss att inte ta den vidare. Sen var kanske inte låten topnotch, men Love Generation var grymma i sina lakritspolkagriskroppstrumpor och bjöd på skön partyfeeling. Men att kräva av Sverige att ha för mycket god smak är kanske övermänskligt.
Vilka var dom andra två? Minns inte ens längre. Hjärnan måste ha lagt av efter finalresultatet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: