ALBUM: SAMSON FOR PRESIDENT – PAPA’S OLD PIANO

Trots lite för stora ambitioner, så landar Samson For President en klart godkänd soulplatta.

SAMSON FOR PRESIDENT Papa’s Old Piano
(Flow Free, 2012)
@@@

Mitt första möte med Samson For President var när han var förband till Raphael Saadiq på Göta Källare för knappt ett år sen. Den kvällen höll han på ett desperat och ängsligt sätt att slå musikalisk knut på sig själv, i ett försök att imponera (På oss eller på Saadiq?) med sedvanligt svensk duktighetskomplex. Vilket ledde till att jag började lyssna på nya albumet med en viss bävan.
Och till en viss grad lider även hans andra album av alldeles för stora ambitioner, för det funkar trots allt som bäst när han inte försöker så jävla mycket. När han inte krånglar till det, inte wailar sig sönder och samman eller när han inte tar på sig en illa passande ghettoskostym, såsom i Last night, (Lämna det till Jaheim!), då blir det skön och laid back soul med en varm och snygg inramning. För Samson For President besitter sannerligen en fin känsla för genren och när han släpper pretentionerna och krumbukterna blir det skönt sväng han bjuder på.
(Bästa spår: Papa’s old piano)

Lyssna:
Samson For President – Papas Old Piano

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: