ALBUM: LALEH – SJUNG

Efter höstens TV-succé är det bäddat för ytterligare en, men tyvärr håller inte albumet måttet.

LALEH Sjung
(Warner)
@@

Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig, men efter hennes strålande insats i Så mycket bättre, hade jag i alla fall hoppats på en liten förlängning av den magin. Tyvärr så uteblir den. Och det ganska fatalt. Lalehs perfektionistiska och lätta handlag skapar pop så luftig, fjäderlätt och friktionsfri att det bokstavligt talat blir radioskval. Har hon glömt bort att det också ska finnas med melodier i låtarna, och inte bara en kliniskt snygg produktion? Jag sitter och längtar efter vredesutbrott, något litet dramatiskt stråk eller den där finurliga känsligheten hon besitter. Men det är så slätstruket att mitt hjärta brister.
Det stunder det glimmar till, är det ändå så att jag önskar mer av låtarna, för idéerna finns där, men hon har inte riktigt vågat fullfölja dom. Som i Who started it, där introt andas gospel, men sen slätas ut i en Sting-ballad. Eller How you want it och Some die young, två bra låtar, men som helt klart hade vunnit på en tyngre, skitigare produktion.
Nej, jag är ledsen, det här håller inte, Laleh. Men du kanske ska göra covers på dina egna låtar och därmed spetsa till dom, som du gjort med dina kollegors låtar?
(Bästa spår: Some die young)

Lyssna:
Laleh – Sjung

Men lyssna hellre på:
Ane Brun – It All Starts With One

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: