TV: SÅ MYCKET BÄTTRE – SAMMANFATTNINGSVIS

Det är ingen underdrift att påstå att de sex andra artisterna hamnade i skuggan av Laleh Pourkarim i årets Så mycket bättre.

Mikael Wiehes dag visade att den roliga och självcentrerade farbrorn Mikael var just det, rolig och självcentrerad. Musikaliskt har jag lite koll på honom utöver de stora hitsen och musikaliskt var det ej heller något höjdaravsnitt vi bjöds på. Medan finalprogrammet var en enda urvattnad klubb för inbördes beundran, på gränsen till olidligt.
Sammanfattningsvis: E-Type kommer fortfarande att gå under aliaset Till Slakt. Vanligtvis tråkiga Tomas Ledin, är fortfarande lika tråkig och vi kan utnämna honom till Årets covertrubadur, medan finfina Eva Dahlgren tyvärr varit ovanligt musikaliskt seg och såsig genom hela säsongen. Den artist som gjort mig mest besviken och det rätt oväntat är Timbuktu, som bjudit på nyskrivna låtar snarare än hyllningsversioner, men som på Mikael Wiehes dag överraskade med en riktigt fin version av Flickan och kråkan. Det var mer av den Jason-varan jag hade önskat.
Lena Philipsson och Mikael Wiehe har klarat sig genomgående bra, även om Lena varit ganska ojämn och mest förutsägbar, men likväl underhållande både musikaliskt och som person, med versionen av Lalehs Live tomorrow som utropstecknet. Wiehe har växt för varje avsnitt med sin musikaliska generositet och som han toppade med fantastiska Jag ropar ditt namn.
Men det har allt som allt handlat om Laleh, som tagit ett ordentligt och välförtjänt kliv in i folkhemmet och i kvällens finalavsnitt visade hon åter igen varför. Denna gång fick hon med sig Eva Dahlgren i sin egna låt Lär mig om och det är så här musikalisk magi görs med små, små medel. Och åter igen blev jag rörd till tårar.
Så nu kan vi börja spekulera inför nästa säsong och vilka musikaliska gäster vi får möta. Eller vad sägs om min dröm-lineup? Titiyo, Andreas Lundstedt, ABBA-Frida, Salem Al Fakir, Peter LeMarc, Rebecka Thörnqvist och Magnus Carlson (Weeping Willows).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: