TV: SÅ MYCKET BÄTTRE – ÄNNU LÄNGRE

Okej, Laleh har stulit hela säsongen, men denna gång sätter jag spotlighten på Lena Philipsson.

Nej, jag har inte ändrat uppfattning om E-Types musik efter hans dag, även om några låtar fick nya liv, varav ett helt oväntat från Mikael Wiehe. Han översatte Calling your name till Jag ropar ditt namn och den gamle vänsterproggaren rörde mig till tårar. Eva Dahlgrens komma ut-version av This is the way hade sin charm, mest för vi att vi helt oväntat fick möta disco-Eva. Tomas Ledin och Timbuktu passerade förbi utan att lämna avtryck förra veckan. Lenas version av Life var väl egentligen bara en liveversion av originalet. Helt ok, men lämnade en del att önska. Men åter igen så var det Laleh, som med sin fantastiska version av Here I go again, knockade omkull mig. Denna urkraft, finkänslighet och dramatik. Allt detta och lite till i denna lilla kropp.
Och nu senast var det då dags för hennes egna dag. Där i fem av fallen var Lalehs färg borta ur Lalehs låtar. Tomas Ledin framstår mer och mer som en tråkig trubadur och jag råder er snarast möjligt att lyssna på originalet, som här. Evas Call on me var bara såsig, Mikaels Han tuggar kex saknade originalets skärpa och Timbuktu närmar sig mot min vilja till att bli seriens stora besvikelse. Och även om det inte fanns en gnutta av originalets drömska stämning eller magi, så var inte E-Types version, av min personliga favorit, Snö, överraskande nog sämst denna vecka.
Men Lena Philipssons version av Lalehs genombrottslåt Live tomorrow, hade kvar en del av originalets palett och samtidigt gjorde hon den till sin egen. Hennes vemodiga discoversion visade sig vara en riktig pärla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: