ALBUM: MARY J BLIGE – MY LIFE II… THE JOURNEY CONTINUES (ACT 1)

Den magnifika rösten är intakt, men materialet spretar åt alla möjliga håll och Mary känns ofokuserad.

MARY J BLIGE My Life II… The Journey Continues (Act 1)
(Geffen/Universal)
@@@

Att plocka in närmare tolv olika producenter bäddar för ojämnheter och det var visst för mycket att önska att dessa producenter skulle ha ett gemensamt mål, men så är det kanske Mary själv som önskar sig ett splittrat album. Uppföljaren till milstolpen My Life från 1995 har en sån blandad kompott att jag inte riktigt vet var jag ska börja.
MJB inleder väldigt starkt med Feel inside och Next level, båda låtar med inspirerade gästspel av Nas respektive Busta Rhymes och så länge hon håller sig till soul av det moderna slaget, går det vägen. Och mer därtill, då framför allt i magnifika Mr. Wrong, där personliga favoriten Drake förhöjer och förgyller. Det känns lite som om de gästande rapparna höjde insatserna och får även Mary att lystra till lite extra. Oroa er inte, hon sjunger fortfarande fantastiskt och det i sig lyfter det mest såsiga av materialet.
Då kommer vi till det som är mindre bra. För när hon börjar sjunga musikalballader, då är inte isen bara tunn, det har redan brustit. Och sen oreras och onaneras det med stämbanden i Love a woman tillsammans med Beyoncé, men inte är det mycket som sägs i slutändan. Dötrist och allmänt hemskt. Och jag trodde det var svenska soulsångerskor som gjorde vispop och inte The Queen Of Hip Hop Soul, refererar då till tråkiga Need someone. Det spretiga intrycket förhöjs också av några spår som blickar åt mer traditionell soul. Jag har lite svårt att se Marys tanke och mål med albumet och önskar innerligt att hon hållit sig till det mer moderna temat, som är väldigt klädsamt på MJB.
(Bästa spår: Mr. Wrong)

Lyssna:

Mary J. Blige – My Life II…The Journey Continues (Act 1)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: