TV: SÅ MYCKET BÄTTRE – LITE LÄNGRE

Eller vi kan kort och gott, kalla programmet The Laleh Show.

Timbuktus dag avslöjade en ganska osmickrande sanning om Jasons material och det var att utan hans smittande energi och driv, fanns det inte mycket kvar. Visst, Evas version av Strö lite socker på mig var en skön liten Dahlgrensk bossa och Lenas The botten is nådd godkänd i schlagerballadkostym, men dessa två versioner tillsammans med Ledins, E-Types och Wiehes, lyckades inte på något sätt förhöja Timbuktus låtar.
Lena Philipssons dag bjöd på både toppar och dalar. E-Type går för mig numer under pseudonymen Till Slakt, Ledins tillika är Det Är Inte Rock Bara För Att Du Viftar Med Gitarren Likt En Fallosymbol Mellan Benen I Tron Om Att Lena Tycker Det Här Är Sexigt, eller bara Läskigt. Wiehe blir bättre och bättre för varje gång och hittar en genuin ton oavsett vad han gör. Evas version av en personlig Lena-favorit Standing in my rain, var väl sisådär, där jag saknade dramatiken från originalet. Och nej Timbuktu, det är fortfarande inte roligt med att titeln i princip, är det enda som är kvar av originalet, även om låtarna i sig är ok.
Men så har vi Laleh. Som slår knockout vecka efter vecka. Och även om Alla vill till himlen inte var en höjdare, var den ändå klart bäst i en musikalisk svag vecka. Sen var det då hennes version av Lenas På gatan där jag bor, en låt som i original bara varit okej i min bok. Här, i Lalehs tolkning blir jag plötsligt drabbad av texten och innerligheten i hennes framträdande är smått magiskt.
Vad hon ska hitta på med en låt av Till Slakt, förlåt E-Type, ska bli väldigt intressant att se.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: