ALBUM: FLORENCE + THE MACHINE – CEREMONIALS

Efter succédebuten Lungs är nu Florence och hennes maskin här med uppföljaren.

FLORENCE + THE MACHINE Ceremonials

(Universal, 2011)
@@@

Florence Welch tar tagit indietjuren vid hornen och snurrat den runt, runt några varv, samtidigt som hon utövat sin popvoodoo kring lägerelden med ambitionen av att på nytt införa liv i bombastisk, melodidriven 80-talsdränkt popmusik. Svärta, drama och stora gester är inget främmande för brittiskan med en tydlig förkärlek för förklädda powerballader. Den uttrycksfulla rösten ligger fortfarande i fokus, även om lite mer nyansering hade varit välkommet. Och det går lite i linje med vad hela albumet hade vunnit på. Det är full fräs från ruta ett och jag blir stundom lite utmattad. Men hon är bländande i fantastiska singlarna Shake it out och What the water gave me, och snygga öppningsspåret Only if for a night. Eller fulkomligt oemotståndliga Heartlines med sina hypnotiska trummor som sveper med mig ett stort leende på läpparna. Det finns inte ett dåligt spår på plattan, men jag sitter och längtar efter andningspauser med Florence och hennes maskin.
(Bästa spår: Shake it out, Heartlines)

Lyssna:

Florence + The Machine – Ceremonials

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: