TV: SÅ MYCKET BÄTTRE – SÅ LÅNGT

Min skeptism fick mig att undvika förra säsongen, men jag kryper till korset i och med andra säsongen och ställer mig till hyllningskören.

De två första avsnitten har bjudit på ovanligt hög musikalisk underhållning och bra TV utan förnedringsmoment. Bara värme, hjärta och stor, rättfärdig fokus på musiken. Rekordeliga Tomas Ledin har aldrig varit någon stor artist eller låtskrivare, men artisterna lyckades pressa ut det mesta ur de valda låtar, med varierad resultat. Medan Eva Dahlgrens storhet som låtskrivare verkligen bevisades i gårdagens avsnitt, om någon nu någonsin tvekat på detta.
Mikael Wiehe blir tyvärr lite av en parantes och rolig skånsk gubbe, trots hans varma version av en personlig Eva-favorit, För att du är här, medan E-Type förblir för mig en musikalisk gåta som jag inte vill lösa. Eva och Tomas gjorde respektfulla versioner av varandras låtar, där framför allt Vem tänder stjärnorna förblev magisk, för inte ens tråkiga Ledin kunde förstöra den pärlan. Sköna Timbuktu har dessa två veckor presenterat två helt nya låtar, där i alla fall titeln överensstämmer med originalen. Bra låtar dessutom och kul som idé, men en personlig önskan vore att ha kvar lite grann av originalen. Lena Philipsson har gjort lite vad som kunde förväntas, men gjort det riktigt bra och framför allt visade hon med Jag klär av mig naken vilken fantastisk sångerska och entertainer hon är.
Men det är Laleh som överraskat och totalt tagit knäcken på mig. Just nu kändes som en modern proggpoplåt i hennes version, med en svärta som Ledin aldrig förmodligen inte ens drömt om, medan hennes Ängeln i rummet fick mig att ta till lipen. Så vackert.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: