FILM: MIDNATT I PARIS

Lika suddig som bilden nedan är, lika sömnig och suddig är nya Woody Allen-rullen.

MIDNATT I PARIS
(USA, 2011)
Regi & manus: Woody Allen
I rollerna: Owen Wilson, Rachel McAdams, Kathy Bates, Marion Cotillard, Michael Sheen, Adrien Brody, Carla Bruni
@

Prolog: Gjord till förmån av fransk turistnäring. Znark. Story: Gil har tillsammans med sin flickvän Inez och hennes föräldrar rest till Paris, samtidigt som han tampas med att övertyga sin flickvän om att han vill skriva romaner istället för filmmanus. Znark. Åter igen en Woody-neurotisk man, som blir överkörd av sin osympatiska flickvän alternativt sina än mer osympatiska svärföräldrar. Znark. På nätterna drömmer han sig bort till en bättre tid. Znark. Och möter där F Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway, Gertrud Stein med flera. Znark. Och Pablo Picasso. Och hans älskarinna Adriana, som Gil blir helt betuttad i. Dubbelznark.
Summa kardemumma. Vet inte riktigt var Woody Allen är på väg längre. Om han ens är på väg någonstans. Han står mest och stampar (läs: snarkar) sig igenom sina filmer. Vilket föranleder mig att tro att Vicky Christina Barcelona var ett tillfälligt lyckokast till hans gamla goda form. Inte ens Marion Cotillard eller Rachel McAdams kan rädda detta haveri. Och inte blir det bättre av att behöva dras med Owen Wilson krokiga uppsyn genom filmens 90 minuter.
Så jag sover vidare. Znark.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: