ALBUMRECENSION: WILL YOUNG – ECHOES

Inte så oävet som kan förväntas, snarare är den stillsamma electrokostymen klädsam på Will Young.

WILL YOUNG Echoes
(Sony, 2011)
@@@

Det kändes lite som om jag har hamnat i midtempohimlen (eller helvetet, beroende på humör). Det är popmusik av det harmlösa och ofarliga slaget som bjuds på Will Youngs femte alster Echoes. Pop som inte vill en Gaga-fluga förnär. Men för den skull inte oävet på något sätt, snarare tvärtom. Det som håller detta över vattenytan är att den till stor del är berikad med starka och melodidrivna poplåtar, komplett med en tjusig och trovärdig sångare med en läckert skör falsett, som lyckligt nog inte används överdrivet. Den snarare glider in som en förhöjning vid extra sensibla partier. Bäst blir det i de låtarna som höjer tempot och berikats med sköna pulser från 80-talet, medan plattans ballader drar ner helhetsintrycket.
Att den forne Idol-vinnaren (den absolut första vinnaren) inspirerats av sitt samarbete med Groove Armada ifjol på den fantastiska singeln History är klart och tydligt, samt klädsamt. Och tack vare en sammanhållen produktion av Richard X och suggestiva låtar som Safe from harm, Jealousy och I just want a lover, blir detta lågmälda album ändå en liten electronicafjäder i Will Youngs trip pop-hatt.
(Bästa spår: Jealousy, I just want a lover)

Lyssna:

Will Young – Echoes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: